News Column

The Macon Telegraph Ed Grisamore column

July 21, 2014

By Ed Grisamore, The Macon Telegraph



July 21--Tuesday is National Hammock Day, which sounds like my kind of holiday.

I have no trouble getting into a hammock. Getting out of one is a challenge, which is why I much prefer porch swings.

Before you climb aboard a bunch of braided rope and take a siesta Tuesday, I suggest you buckle down on today's Monday Morning Trivia.

1. Which Middle Georgia singer performed an a capella version of "The Flame" 18 years ago this month at the closing ceremonies of the 1996 Summer Olympics in Atlanta and a worldwide television audience of 3.5 billion people?

(A) Greg Allman. (B) Little Richard. (C) Jason Aldean. (D) Trisha Yearwood.

2. In July 1990, the Minor League Football System's Macon franchise was coached by the legendary Lou Saban, the former head coach of the Boston (New England) Patriots, Buffalo Bills and Denver Broncos. What was the unique name of Macon's team?

(A) Middle Georgia Heat Wave. (B) Macon Humidity. (C) Payne City Sweat Shoppers. (D) Coleman Hill Raisers.

3. In March 1943, Fort Valley was featured in which national magazine in a story about African-American farmers holding a contest to highlight poultry and ham production in Peach County?

(A) Saturday Evening Post. (B) Look. (C) Life. (D) Farmer's Almanac.

4. Echeconnee Creek, which forms the county line at Bibb's southern border with Crawford, Peach and Houston counties, is a tributary of the Ocmulgee River and means what kind of "trap" in the language of the Creek (Muscogee) Indians?

(A) Bear. (B) Deer. (C) Possum. (D) Gnat.

5. What are Wesleyan College's official school colors?

(A) Red and black. (B) Deep purple and lavender. (C) Avocado and royal blue. (D) rose petal and chartreuse.

6. Oscar Branch Colquitt, who was born in the south Georgia community of Camilla during the Civil War, served as governor of which state from 1911-1915?

(A) Hawaii. (B) Alaska. (C) Georgia. (D) Texas.

7. One hundred years ago this month, in July 1914, Asa Candler of Coca-Cola presented a gift of $1 million to start which famous Methodist college in Georgia?

(A) Emory. (B) Georgia State. (C) Agnes Scott. (D) LaGrange College.

8. Which Middle Georgia River is mentioned in the book "Gone With The Wind" as "running silently between walls of pine and water oak covered with tangled vines" and bordering the plantation with Tara?

(A) Chattahoochee. (B) Oconee. (C) Flint. (D) Ocmulgee.

9. Atlanta newspaper columnist Celestine Sibley's final column was published 15 years ago this week. Sibley, who would be 100 years old if she were still alive, was well-known for her courtroom reporting, including which famous Macon trial in 1958?

(A) Zebulon Road development. (B) Desegregation of Bibb schools. (C) Fluoridation of local water supply. (D) Murder trial of Anjette Lyles.

10. The city of Centerville gets its name because it is located roughly halfway between Byron and Warner Robins (east and west) and between Macon and what city to the north and south?

(A) Unadilla. (B) Perry. (C) Elko. (D) Grovania.

ANSWERS: (1) D. (2) A. (3) C. (4) B. (5) B. (6) D. (7) A. (8) C. (9) D. (10) B.

REPORT CARD: (9-10) Made in the shade hammock. (7-8) Swinging in the breeze. (5-6) Nap time. (3-4) Rope burns. (0-2) All tangled up.

Contact Gris at 744-4275 or egrisamore@macon. com.

___

(c)2014 The Macon Telegraph (Macon, Ga.)

Visit The Macon Telegraph (Macon, Ga.) at www.macon.com

Distributed by MCT Information Services


For more stories covering arts and entertainment, please see HispanicBusiness' Arts & Entertainment Channel



Source: Macon Telegraph (GA)


Story Tools






HispanicBusiness.com Facebook Linkedin Twitter RSS Feed Email Alerts & Newsletters